gordijnen webshop zoho inventory

Gordijnen Webshop

Disclaimer: vanwege een geheimhoudingsverklaring met deze klant mogen we zijn bedrijfsnaam niet benoemen, maar wel het project erachter.

Voor een gordijnen specialist winkel in de regio Utrecht hebben we een prachtig, innovatief en geautomatiseerd webshop gelanceerd eind 2018. De winkel had een goede lokale aanwezigheid maar geen online aanwezigheid. De website was erg gedateerd, simpel en informatief.

Vereisten

De gordijnenwinkel wilde zich opnieuw positioneren in de markt door middel van een nieuw website/shop, logo en huisstijl. De focus moest liggen op de webshop en automatisering van de processen ervan. Het assortiment van de winkel bestond grotendeels uit:

  • Gordijnen: variabele producten met een relatief complex stof-prijscalculator
  • Binnenzonwering: variabele producten met maatcode validatie.
  • Kussens: simpele producten
  • Rail/Roede: simpele producten

Alles werd in Excel gedaan in de huidige situatie en dat moest anders worden. Doel: alles digitaal en zoveel mogelijk automatiseren. Van verkoop en inkoop tot levering en facturatie.

Levering

gordijnen webshop zoho inventory
Klik op de afbeelding voor de Demo omgeving

We hebben samen met de klant eerst gekeken naar de huidige bedrijfsprocessen en hebben op basis hiervan een aanbevelingsrapport uitgebracht. Na de goedkeuring hiervan, begonnen we met het bouwen van de webshop in WooCommerce, dit is het meest flexibele e-commerce platform voor het MKB. Voor de backend hebben we gekozen voor Zoho Inventory. De uitdaging zat vooral in twee gebieden:

  • De stof-prijscalculator uit Excel converteren naar een geïntegreerd module in WooCommerce op de product pagina. Demo
  • De webshop naadloze verbinden met Zoho Inventory voor een geautomatiseerd workflow: order verwerken, inkoop materialen, levering en facturatie.

In nauw samenwerking met de Klant en Zoho hebben we het project succesvol afgerond binnen de afgesproken tijdlijn van 2 maanden. Hiervoor hebben we moeten innoveren op beide punten. Voor de tweede punt hebben we een custom versie van onze WooCommerce-Zoho Inventory plugin gebouwd.

 

zoho inventory zoho inventory zoho inventory