Apple Wallet Pass Tickera EventPro

EventPro

EventPro is marktleider in online ticket en event management in de Kaaimaneilanden. EventPro heeft een website en een app om zijn klanten te bedienen. Eindgebruikers kunnen via de app of website een ticket aanschaffen en event managers kunnen via de website een evenement publiceren.

Vereisten

EventPro had een verouderde app dat voornamelijk op iframe basis werkte. Hierdoor was de ervaring van klanten grotendeels negatief vanwege de prestatie en gebruikersgemak van de app. Dit moest anders. De organisatie wilde migreren naar een native ervaring op basis van REST-API en een native ticket pagina om je ticket direct op te slaan in de Apple Wallet of Android Passes app.

Levering

Voor dit project hebben we gebruik gemaakt van het Ionic Framework, het meest populaire cross-platform app framework. Zoals met elk project, begonnen we vanuit de backend en hebben we daar eerst grote veranderingen gemaakt. Zo hebben we o.a.:

  1. Een nieuw plugin gebouwd voor App Tickets: Tickera Apple Wallet
  2. REST-API support toegevoegd aan de Tickera Event plugin
  3. Optimalisatie van de server en website

Vervolgens zijn we gaan werken aan de app. Hierin hebben we voornamelijk drie pagina’s gebouwd:

  1. Evenementen overzicht met slider en zoek functie
  2. Evenement detail pagina met tickets overzicht
  3. Tickets pagina om direct de Apple/Android Pass op te slaan
  4. Normaal en Facebook login

Het resultaat; een supersnelle, veilige en makkelijke manier van nieuwe Evenementen ontdekken, direct tickets kopen en jouw ticket tonen.

zoho inventory zoho inventory zoho inventory