roadmapstudios apppresser

AppPresser

AppPresser is een innovatieve app-building SaaS dat gespecialiseerd is in de integratie van WordPress. Het bevat verschillende WordPress-plugins en een thema dat speciale functies uitvoert, zoals integratie met bekende plugins. Aangezien wij als hun Europees partner met AppPresser werken voor kleine projecten, kennen wij het platform net zo goed als de makers. Daarom bieden wij ook plugins en thema’s aan in onze shop voor AppPresser gebruikers.

Vereisten

AppPresser wilde de volgende stap zetten met hun server dat op PHP draaide. De server met een PHP applicatie zorgt ervoor dat de app bestanden (source code), worden samengevoegd in een zip bestand. Hierna wordt de zip naar Phonegap verstuurd, die het omzet naar een kant-en-klare Android en iOS package. Dit proces heeft een aantal grote uitdagingen, met name schaalbaarheid en web standaarden (ES6) dat continue op hoog tempo verandert. De server kon de grote aantal app-building processen niet meer aan en dat creëerde veel frustratie bij gebruikers. Tevens moest het bedrijf de PHP software onderhouden om met de nieuwe standaarden mee te gaan. Dit moest makkelijker, veiliger en op een wijze gerealiseerd worden dat de groei van het bedrijf ondersteunt.
apppresser appency
Oud Proces met PHP server

Levering

We hebben samen met AppPresser goed gekeken naar alle processen en waar de knelpunten in zaten. We hebben de PHP server vervangen met een Nodejs server dat schaalbaar is en de server minder belast. Hierin hebben we ook de app-build applicatie vervangen met het Ionic Framework, dit garandeert dat de broncode en structuur altijd zal voldoen aan de web standaarden en hoeft het bedrijf niet zelf de motor te onderhouden. Dit voorkomt ook de Phonegap fouten (mislukte builds) omdat de code structuur verouderd was. Door onze oplossing, heeft het bedrijf nu veel tijd (=geld) bespaard op de interne processen en kan zich meer kunnen focussen op hun core business.

apppresser appency
Nieuw Proces met Nodejs Server

“Fawad is one of our trusted partners for custom app development. He knows the AppPresser platform inside and out and can customize it to do almost anything.”
– Scott Bolinger, Co-founder of AppPresser

zoho inventory zoho inventory zoho inventory